Igor Dodon insistă pe interzicerea partidelor unioniste: Pentru aceasta vom modifica Constituția

0 97

Igor Dodon susține că va insista pe interzicerea partidelor unioniste în R. Moldova și în acest sens va iniția procedura de modificarea a Constituției care prevede că astfel de partide sunt legale. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Nu mi-am retras ideea privind interzicerea partidelor unioniste. Acele partide care pledează pentru lichidarea statalității R. Moldova trebuie să fie în afara legii. Eu nu sunt împotriva cetățenilor care cred altfel, ei cred că Moldova trebuie lichidată, aceasta este opinia lor și au dreptul la opinie. Dar nu partidele care sunt finanțate de stat să pledeze pentru lichidarea statalității R. Moldova. Pentru aceasta trebuie să lichidăm Constituția. Este un articol la sfârșit care spune că statalitatea R. Moldova poate fi lichidată prin referendum. Aceasta este o bombă cu efect întârziat pe care au pus la începutul statalității noastre deputații din primul Parlament. Cel mai probabil noi anul viitor vom ieși cu aceste modificări și vom scoate această sintagmă”, a declarat Igor Dodon.
Amintim că, pe 29 iulie, anul curent, peședintele Igor Dodon a semnat Decretul privind crearea unei Comisii pentru reforma constituțională.
Inițiativa a fost criticată de autori ai Constituției, politicieni și analiști politici.

 

sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata