Igor Dodon: Mariana Durleșteanu a fost un candidat de rezervă. N-a făcut față presiunilor

0 71

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon consideră că nu este întâmplător faptul că anunțul Marianei Durleșteanu,

privind faptul că nu mai vrea să fie candidat la funcția de premier, a fost făcut anume în timpul discuțiilor socialiștilor cu președinta țării.

Declarația a fost făcută în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 19 martie.

Igor Dodon a declarat că Mariana Durleșteanu a fost candidatul „de rezervă” al socialiștilor. Acesta nu a precizat cine a fost prima opțiune la funcția de premier.

„Doamna Durleșteanu era candidatul nostru de rezervă pe data de 11 februarie. Noi am avut alt candidat, care a tras pisica de coadă vreo două zile și cu 3-4 minute înainte de conferința mea de presă de la parlament, când am anunțat despre Mariana Durleșteanu, m-a sunat și mi-a spus „eu sunt gata să fiu candidat”.

I-am spus – все, поезд ушел (gata, trenul a trecut, N.Red.)”, a relatat Dodon.

Fostul președinte al țării a dat de înțeles că Mariana Durleșteanu nu a reușit să „țină piept” criticilor și presiunilor.

„Cu regret, nu a putut ține piept acelor presiuni care au fost făcute în această perioadă. Eu înțeleg că dumneaei a rămas puțin decepționată că, în afară de socialiști,

au semnat și cei din grupul „ȘOR”, dar eu i-am spus de mai multe ori: a fost înaintată de PSRM. Cine a semnat și cum, asta este a doua întrebare”, a precizat socialistul.

Igor Dodon a mai spus că nu va discuta cu Mariana Durleșteanu în timpul apropiat, după atitudinea pe care a avut-o față de socialiști și președinta parlamentului,

pe care o cunoaște de mulți ani.

„Faptul cum s-a procedat atunci când eu statu în discuții cu doamna Maia Sandu să se plaseze acest mesaj public, este o coincidență? Eu nu cred în coincidențe.

Doamna Durleșteanu, dacă ne priviți, că nu cred că noi vom mai avea discuții în timpul apropiat, după această abordare… Se putea de făcut cu o zi înainte sau după.

Sau să ne spuneți sincer și înaintam alt candidat. Cred că s-au făcut presiuni, a fost o operațiune specială.

Nu știu dacă a știut Maia Sandu despre asta, ea spune că nu”, a mai spus Dodon.

Pe 16 martie, șefa statului a inițiat noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vedere găsirii unei soluții pentru depășirea crizei politice.

În timpul discuțiilor dintre Maia Sandu și reprezentanții PSRM, Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai vrea să preia funcția de premier.

La scurt timp după acest anunț, șefa statului l-a desemnat pe deputatul PAS Igor Grosu în această funcție.

Curtea Constituțională urmează să decidă astăzi, 19 martie, dacă decretul de desemnare a lui Igor Grosu este constituțional. Sesizarea a fost depusă de către socialiști.

 

 

sursa: newsmaker.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata