Igor Dodon: Nu cred în sondaje, dar noi le comandăm săptămânal

0 47

Igor Dodon nu crede în sondaje, dar le comandă în fiecare săptămână. Declarația a fost făcută după ce astăzi a apărut un nou sondaj potrivit căruia, la alegerile parlamentare anticipate Blocul Socialiștilor și Comuniștilor (BECS) s-ar poziționa practic la același nivel cu PAS. Mai exact pentru BECS ar vota 36,1%, iar pentru PAS ar vota 36,5%, scrie deschide.md.

Totodată, conform sondajului, Dodon se bucură se încrederea a 32,1% din cetățeni, la o scurtă diferență după reședintele Maia Sandu, care este personalitatea politică ce se bucură de cea mai mare încredere potrivit respondenților deciși – 32,6%.

Se pare că pe socialist în deranjează asemenea rezultate, de asta comandă sondaje săptămânal tocmai de la două companii, chiar dacă spune că nu crede în ele.

„Eu nu cred în sondaje, dar vreau să vă dezvălui un secret: noi le comandăm săptămânal! Și nu la o singură companie le comandăm, dar la două diferite. În fiecare săptămână eu am toate aceste cifre. Eu nu cred în aceste date, dar pentru mine sunt importante tendințele. Datele se schimbă în funcție de dispozia alegătorului, cetățeanului, atunci când este întrebat sau în momentul când votează. Cetățeanul poate să iasă din casă cu ideea că o să voteze pentru dreapta, pentru galbeni, dar pe drum o să se gândească și o să voteze Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BECS). De asta nu sunt importante cifrele, dar tendințele. Și există doar două tendințe de bază: 1. există o concentrație puternică a preferințelor alegătorilor de stânga și de dreapta și asta poate să ajungă la aceea că în Parlament o să intre doar BECS și PAS. 2. După ce am creat BECS am văzut creșterea susținerii pentru acesta și micșorarea susținerii pentru oponenții noștri de dreapta”, a spus Dodon în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune afiliat socialiștilor.

În cadrul aceleiași emisiuni liderul PSRM a anunțat că cel mai probabil la sfârșitul acestei săptămâni în R.Moldova ar putea ajunge alte 40 mii doze de vaccin Sputnik V și deși, nu are vreo funcție în stat, acesta spune că s-a înțeles cu autoritățile din Federația Rusă ca până la sfârșitul acestei luni să semneze un contract de cumpărare a unui milion de doze de Sputnik V.

Acesta a mai spus că are ideea de a produce Sputnik V la Chișinău, așa cum au făcut-o deja țări precum Serbia sau Belarus.

„Ideea mea este să lansăm producerea Sputnik V în R.Moldova. Noi am început deja negocierile în acest sens cu partenerii noștri din Rusia. Și sunt sigur că dacă vom trece cu succes peste aceste alegeri, dar noi trebuie să le trecem cu succes și să câștigăm, atunci guvernarea noastră, în cel mai scrut timp, o să lanseze producerea Sputnik V la Chișinău”, a spus liderul socialiștilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata