Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu că ar face jocuri politice: „Cât Președinția doarme, se plimbă prin străinătăți, suntem nevoiți să acționăm mai ferm”

0 110

În loc să rezolve probleme țării, Maia Sandu s-a preocupat până acum de promovarea în funcții a oamenilor din anturajul său.

Acuzația vine din partea liderului Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon. Într-o postare pe canalul său de Telegram,

președintele socialiștilor o întreabă pe șefa statului unde sunt soluțiile magice pe care Sandu le-a promis în campania electorală.

Igor Dodon, lider PSRM: „Noi, socialiștii, suntem gata să asigurăm organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dar până atunci vrem să înțelegem,

împreună cu cetățenii, de ce țara s-a oprit pe loc. Vrem să înțelegem de ce Maia Sandu și partidul PAS fac jocuri politice urâte și penibile, ducând de nas oamenii.

Jocul cu înaintarea Guvernului Gavriliță e un adevărat teatru al absurdului. Doar de atâta sunteți în stare, de jocuri politice egoiste și imature?

Unde sunt acțiunile reale anticorupție? Unde sunt soluțiile magice anunțate anul trecut pentru lupta cu COVID?

Unde este suportul promis agricultorilor, medicilor și agenților economici? Unde este ajutorul suplimentar oferit pensionarilor și păturilor social-vulnerabile?

Unde sunt majorările „europene” la salarii? Unde sunt locurile noi de muncă pentru tinerii care să revină acasă de peste hotare?”

Igor Dodon susține că Maia Sandu nu își realizează promisiunile, iar la Președinției ar fi angajat „o echipă de personaje dubioase,

care s-au adeverit a fi milionari tăinuiți, posesori de diplome false sau persoane condamnate penal”.

Igor Dodon, lider PSRM: „Cetățenii sunt derutați, nu văd o perspectivă clară în guvernarea țării, dar văd cum zi de zi se acumulează noi și noi probleme,

de care nimeni nu se ocupă, nimeni nu vrea să fie responsabil, nimănui din noua conducere a țării nu-i pasă.

Sunt ferm convins că, cu cât mai departe, cu atât mai mult oamenii vor înțelege, prin comparație, că anul 2020 a fost un an bine gestionat,

cu o conducere de țara care a abordat responsabil și eficient crizele și a asigurat mai multe beneficii pentru cetățenii Republicii Moldova.

Azi s-a impus o situație în țară care necesită soluții imediate și curajoase. Cât Președinția doarme, se plimbă prin străinătăți sau face jocuri politice cu „ași în mânecă”, împotriva interesului propriilor cetățeni, suntem nevoiți ca noi, celelalte forțe politice, să acționăm mai ferm …”

Am contactat serviciul de presă al Președinției pentru a comenta acuzațiile lui Igor Dodon în adresa Maiei Sandu. Sorina Șefârță,

purtăroarea de cuvânt a Președinției a catalogat declarațiile liderului PRSM derept opinii pe care Președinția nu le comentează.

„O catalogăm drept o opinie. Nu comentăm opiniile”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță.

 

 

 

sursa: tv8.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata