Igor Dodon oferă distincţii de stat, dar nu ştie cui. După ce a decorat un fost lider interlop, preşedinţia spune că şeful statului nu îl cunoaşte pe acesta

0 80

Deși l-a decorat recent cu ordinul Gloria Muncii, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu l-ar cunoaște pe Mihail Aizin. Cel puțin asta se arată în răspunsul primit de la Președenție, solicitat după ce au apărut informații că Mihail Aizin se află în spatele unor atacuri raider, fiind cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat.

„Disticțiile de stat se oferă conform selecțiilor și propunerilor făcute de diverse comisii. Președintele nu cunoaște toate persoanele recomandate. Nu cunoaște nici această persoană, pentru a se expune în privința sa”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Președenției, Carmena Sterpu.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Președenției a menționat că Igor Dodon urmează să se informeze în privința acestui caz.

Amintim că anticoruptie.md a scris că controversatul om de afaceri Mihail Aizin, alias Kitaeț, și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”. Mihail Aizin a fost un apropiat al lui Valeri Rotari, alias Zelionîi, un lider al lumii interlope a anilor 90, împușcat în 1999.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata