Igor Dodon: Până la finele anului nu va fi nicio coaliție iar Ion Chicu nu va demisiona

0 55

Președintele în exercițiu Igor Dodon nu vede nicio coaliție în Parlament până la finalul acestui an. Acesta adaugă că, în opinia sa, o majoritate parlamentară poate avea loc doar între PSRM și PAS. Dodon adaugă că Guvernul Chicu nu-și va da demisia iar parlamentarele anticipate ar trebui organizate în octombrie 2021.

În cadrul emisiunii Președintele răspunde, Dodon a declarat că dacă se vor forma coaliții în parlament, acestea vor fi în jurul și cu participarea PSRM: „acum este un Guvern minoritar care este susținut de 37 de deputați socialiști și 2-3 independenți”.

„Eu nu văd niciun fel de coaliție până la sfârșitul acestui an. Până la sfârșitul lui decembrie 2020 eu nu văd niciun fel de coaliție. Vor fi votate inițiativele de legi situativ. Ieri s-au votat aproape unanim. Așa se va proceda și până la finele anului. După anul nou, după ce eu revin în fruntea PSRM, vom examina posiblitatea creării coaliților pe termen scurt și mediu. Dacă se vor forma, acestea vor fi în jurul și cu participarea PSRM dar varianta ideală ar fi cu două partide care au legitimitate în Parlament – PSRM și PAS”, a spus președintele în exercițiu.

Referitor la demisia Guvernului Chicu, Dodon a declarat că acest lucru nu se va întâmpla și îi amenință pe cei care inițiază moțiuni de cenzură că în cazul anticipatelor aceștia vor dispărea de pe scena politică.

„Formula dizolvării acestui parlament ține de putații PSRM. Cum va fi dizolvat? Guvernul Chicu nu va pleca în demisie. Noi nu exludem că cineva va pune presiune ca domnul Chicu să-și de-a demisia. Cei care inițiază moțiuni de cenzură. Voi înțelegeți că nu vreți anticipate. Pentru că dacă vor fi anticipate voi ați dispărut de pe scena politică. Eu și doamna Maia Sandu mergem la anticipate dar voi ce faceți?. Propunerea noastră este: Trecem iarna și în martie aprilie luăm decizia ce facem mai departe. Eu aș propune ca anticipatele să aibă loc în octombrie 2021. Până atunci rămâne guvernul acesta minoritar”, a răspuns Dodon.

Premierul Ion Chicu a declarat acum trei zile că nu are nicio îndoială că președinte este Maia Sandu dar în același timp nu este sigur cât timp va fi în funcția de premier.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata