Igor Dodon precizează: Candidez independent, dar accept sprijinul partidelor

0 59

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că va lupta pentru un al doilea mandat prezidenţial în calitate de candidat independent, dar nu va renunţa la sprijinul unor partide politice.

Potrivit agenţiei Infotag, el a anunţat aceasta miercuri seară, în cadrul emisiunii “Ediţie Specială” de la postul de televiziune Primul Canal în Moldova.

El a confirmat că miercuri a depus documente la CEC pentru a-şi înregistra grupul de iniţiativă care va colecta semnături în sprijinul candidaturii sale.

“Candidez anul acesta pe post de candidat independent. Conform legii, preşedintele nu poate fi membru al partidului. Prin urmare, am decis anume aşa. Desigur, am sprijinul Partidului Socialiştilor. Am discutat această situaţie cu echipa, ei m-au convins să candidez la Preşedinţie. Ratingul meu înalt este ratingul echipei”, a subliniat Dodon.

El este încrezător că, după înregistrarea sa în calitate de candidat, multe partide îşi vor declara sprijinul.

“Deşi este prea devreme pentru a vorbi despre asta, trebuie să parcurgem toate procedurile legate de înregistrare şi de începutul campaniei electorale, ceea ce se va întâmpla către sfârşitul lunii septembrie”, a spus preşedintele.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, el a recunoscut că “în patru ani de preşedinte s-a schimbat foarte mult”.

“Nicăieri, nici la o universitate nu se învaţă profesia de preşedinte. De asemenea, am învăţat multe în această perioadă. Am devenit mai echilibrat, mai calm.

În urmă cu patru ani, eram mai categoric, vedeam doar alb-negru, inclusiv în politica externă. Acum acord mai puţină atenţie criticilor şi încerc să fiu mai aproape de oameni”, a spus Dodon.

CEC a înregistrat 10 grupuri de iniţiativă, care vor colecta semnături pentru înregistrarea candidaţilor. În acelaşi timp, doar doi candidaţi au adunat numărul necesar de semnături şi au depus toate documentele pentru înregistrare ca participanţi la campania electorală.

Acceptarea documentelor privind înregistrarea grupurilor de iniţiativă se încheie pe 11 septembrie, iar înregistrarea candidaţilor – pe 8 octombrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata