Igor Dodon: PSRM nu va vota Guvernul Gavriliță

0 60

Igor Dodon susține că în luna iunie vor fi alegeri anticipate, iar Guvernul Gavriliță nu va fi votat de fracțiunea socialiștilor.

Declarația a fost făcută de președintele PSRM în cadrul emisiunii de la TV8 „Politica Nataliei Morari”.

„Spun ferm că în luna iunie vor fi anticipate. Poziția mea este că fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu trebuie să voteze acest Guvern. PSRM va participa la ședința parlamentului, dar PSRM, și asta este părerea mea, nu va vota acesta Guvern.

Arată stupid pentru cei care l-au înaintat și nu vor să-l voteze. Acest Parlament trebuie dizolvat, iată s-a pierdut o lună.

Președintele trebuia să înainteze cu o săptămâna înainte candidatul la funcția de prim-ministru. Nu sunt așa șanse ca PSRM să voteze.

Puteau fi anticipatele în aprilie, dar eu consider că alegerile anticipate vor fi în luna iunie, pentru că, atâta timp cât președintele nu este deschis la discuții

cu fracțiunile parlamentare, trebuie anticipate”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii la TV8.

Totuși, spune Dodon, fracțiunea PSRM va participa la ședința Parlamentului în care Natalia Gavrilița va prezenta lista miniștrilor și programul de guvernare.

Amintim că și fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au declarat că nu vor vota candidatul propus

de Maia Sandu la șefia Executivului.

Totodată, și fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova (PDM), cel mai probabil, nu va participa la ședința Legislativului în timpul

căreia Natalia Gavrilița va prezenta programul, spunând că situația este un ,,teatru al absurdului”.

Fostul premier Ion Chicu și-a dat demisia pe data de 23 decembrie 2020 și a declarat că nu va asigura interimatul funcției.

Deputații se întrunesc mâine, patru februarie, în prima ședință plenară din sesiunea primăvară-vară, iar ordinea de zi a ședinței Legislativului de mâine

încă nu a fost publicată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata