Igor Dodon sfidează Ordinul Ministerului Educației și spune că va continua să meargă în școli

0 118

Deşi Ministerul Educaţiei a emis un ordin prin care interzice accesul în instituţiile de învăţământ a persoanelor străine, inclusiv a demnitarilor de stat, Igor Dodon spune că va continua să meargă în şcoli, în calitate de preşedinte, dacă va fi solicitat de directori de şcoală.

În cadrul unui live pe Facebook, Igor Dodon spune că  este de acord cu acest ordin şi declară că politicienii nu au ce căuta în şcoli şi grădiniţe. Totuşi, şeful statului spune că va continua să meargă în şcoli, în calitate de preşedinte al Republicii Moldova, dacă va fi solicitat, deşi ordinul interzice inclusiv accesul demnitarilor de stat.

„În calitate de candidat electoral voi respecta, în calitate de preşedinte, până la înregistrarea în cursa electorală, pot să am întrevederi la solicitarea directorilor”.


Ce ţine de inaugurarea veceului din gimnaziul din satul Hiliuţi, raionul Făleşti, eveniment la care au participat mai mulţi politicieni, reprezentanţi ai instituţiei de învăţământ, dar şi doi elevi, fără respectarea normelor anti COVID-19, Igor Dodon spune că tăierea panglicilor la inaugurările veceurilor din şcoli este „o prostie totală”, deşi lipsa blocurilor sanitare în instituţiile de învăţământ este o problemă pentru Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata