Igor Grosu, despre negocierile anunțate de Igor Dodon: El nu are legitimitate

0 297

Prin intenția de a invita partidele parlamentare la negocieri, Igor Dodon încearcă să „devină util”, însă acesta nu mai are nicio legitimitate, deși mandatul său încă nu este expirat. De această părere este prim-vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

„Spunem foarte clar – el nu este legitim, chiar dacă, potrivit lui, mai are mandatul până pe 23 decembrie. Nu are mandat din partea cetățenilor să facă acest lucru… Mesajul nostru e foarte clar – toate aceste mișcări disperate nu fac decât să crească tensiunea în societate. Societatea noastră are nevoie să încercăm și să reușim să calmăm spiritele. El a reușit să divizeze societatea”, a declarat Grosu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

Parlamentarul spune că următorul pas sun alegerile parlamentare anticipate: „Anticipatele sunt o opțiune pe care o cer cetățenii. Am reușit să eliberăm Președinția, iar Parlamentul este următoarea instituție”.

Potrivit vicepreședintelui Platformei DA, Igor Munteanu, ceea ce face Dodon reprezintă o încercare de a „vinde zăpadă eschimoșilor”.

„El nu se bucură de nicio credibilitate să formeze un nou Guvern. El vrea să forțeze o decizie politică în Parlament cu resursele politice pe care le mai deține în acest moment Partidul Socialiștilor”, a spus Munteanu.

Amintim că Igor Dodon a declarat azi că va iniția discuțiile cu partidele care au reprezentanți în Parlament și, mai apoi, cu grupurile parlamentare. Acesta își motivează decizia prin faptul că este necesar de evitat o criză politică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata