Igor Munteanu, apel către deputații din alte fracțiuni, pentru a vota „legea Magnitsky”

0 73

Vicepreședintele Platformei DA, deputatul Igor Munteanu, cheamă parlamentarii să-și confirme public disponibilitatea de a vota în următoarele săptămâni proiectul de lege Magnitsky, care va alinia Republica Moldova „la standardele internaționale de integritate și de sancționare a persoanelor implicate în infracțiuni grave împotriva drepturilor omului, prin acțiuni de corupție, spălare de bani, etc.”. Potrivit lui Munteanu, această lege are o semnificație majoră pentru că poate separa și clarifica ”apele” între cei care tolerează corupția, spălarea banilor și violatorii de drepturi ale omului, față de cei care-și doresc integritate, lege și ordine în Europa, dar și în R.Moldova, scrie deschide.md.

„Legea Magnitsky este o prioritate legislativă pentru mai mulți deputați ai actualului Parlament al RM. Ca deputat al fracțiunii parlamentare Platforma DA, chem și alți deputați din actualul legislativ să-și confirme public disponibilitatea de a vota în următoarele săptămâni proiectul de lege Magnitsky, care va alinia Republica Moldova la standardele internaționale de integritate și de sancționare a persoanelor implicate în infracțiuni grave împotriva drepturilor omului, i.e. prin acțiuni de corupție, spălare de bani, etc.”, a scris el.

Potrivit lui Munteanu, astăzi, 18 noiembrie 2020, va avea loc o Reuniune on-line a unei alianțe europene de deputați naționali, europarlamentari, din mai multe state europene, state membre ale UE și state asociate la UE, pentru a discuta situația și progresele proiectului de lege Magnitsky în Parlamentul European (”EU Magnitsky Act”), precum și cazurile cele mai relevante pentru mecanismul european de sancțiuni, în condițiile unei solide mobilizări politice în acest scop.

„Această lege are o semnificație majoră pentru că poate separa și clarifica ”apele” între cei care tolerează corupția, spălarea banilor și violatorii de drepturi ale omului, față de cei care-și doresc integritate, lege și ordine în Europa, dar și în RM. Vă ținem informați”, a scris el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata