Igor Munteanu: Partidul Platforma DA nu va da curs consultărilor politice iniţiate de un cetăţean numit Igor Dodon

0 171

Nu văd motivele pentru care am da curs iniţiativei lansate de un cetăţean Igor Dodon, care nu are autoritatea de a produce un format de consultări credibil,

a declarat deputatul Partidului Platforma DA, Igor Munteanu, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

Acesta a precizat că Partidul Platforma DA aşteaptă ca preşedintele Maia Sandu să furnizeze un candidat la funcţia de premier

şi să caute voturile necesare în Parlament.

„Suntem într-o mare criză economică, politică, de sănătate şi, respectiv, este nevoie de un Guvern de criză în zcest moment”, a spus Igor Munteanu.

Deputatul PDM Dumitru Diacov  a menţionat în cadrul emisiunii că, potrivit Constituţiei, preşedintele este cel care iniţiază discuţii cu fracţiunile parlamentare.

„Nu se face asta la iniţiativa unui grup parlamentar, de aceea noi nu am participat la discuţii. Din punctul nostru de vedere ar trebui ca la aceste consultări

să participe toate partidele, care să îşi spună punctul de vedere în cadrul unei mese rotunde”, a spus Dumitru Diacov.

Acesta consideră că iniţiativa PSRM pentru consultări politice între partide este o „făşneală” prin care socialiştii vor să demonstreze că sunt activi.

Deputatul “Pro Moldova” Vladimir Cebotari, prezent prin skype la emisiune, a spus că formaţiunea politică pe care o reprezintă consideră că există multe probleme care ar trebui rezolvate de un guvern, fie şi cu mandat redus.

„Asta am reiterat astăzi la discuţiile cu PSRM. Sunt lucruri pe care nu le poate face un guvern în demisie, inclusiv deblocarea relaţiilor cu partenerii internaţionali”,

a spus Vladimir Cebotari.

Deputatul a declarat că există cineva care încearcă să o ducă pe căi greşite pe Maia Sandu, prin implicarea Curţii Constituţionale.

„Cineva o duce în eroare pe doamna preşedinte şi face ca, în fiecare zi instituţia, să pară ca cea a predecesorilor săi”, a spus Vladimir Cebotari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata