Ilan Șor: Avocații mei vor depune plângere la Curtea Supremă de Justiție

0 69

Haos total și fărădelege. Așa a calificat liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, hotărârea din 7 iulie a Curții de Apel Cahul, care a menținut în vigoare mandatul de arestare emis pe numele său.

Potrivit lui Șor, judecătorii au adoptat hotărârea sub presiunea procurorilor, care promovează anumite interese politice. Ilan Șor a mai anunțat că, mâine, avocații săi vor depune o plângere la Curtea Supremă de Justiție, exprimându-și speranța că aceasta va fi examinată în regim de urgență.

Ilan Șor a declarat că, în spatele hotărârii de astăzi, ar sta procurorul Octavian Iachimoschi, cel care, recent, i-a prezentat învinuirea deputatului Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, și pe care l-a luat gura pe dinainte spunându-i parlamentarului că nu ar fi avut probleme, dacă nu ar face politică.

„Noi cunoaștem pentru cine lucrează Iachimovschi. Știm că el i-a sunat astăzi pe judecători și i-a amenințat. Procurorii sunt autorii haosului total din Moldova. Ei fac tot ce vor”, a spus liderul Partidului „ȘOR”.

Prin urmare, Ilan Șor s-a adresat procurorului general Alexandr Stoianoglo solicitându-i să fie numit un procuror independent, care să verifice legalitatea deciziei de astăzi.

Ilan Șor a mai anunțat că avocații săi vor contesta verdictul Curții de Apel Cahul la Curtea Supremă de Justiție chiar joi dimineața.

„Deoarece este o situație de urgență, mizez pe operativitatea Curții Supreme de Justiție, astfel încât să o examineze și să emită mâine o hotărâre, astfel încât, în seara aceleiași zile, să mă pot prezenta la Procuratură, pentru a fi audiat. Dacă mâine nu va fi anulat mandatul ilegal de arestare emis pe numele meu, scrutinul parlamentar din 11 iulie riscă să fie declarat nevalabil”, a concluzionat Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a declarat anterior că, din motive politice, îi sunt blocate aparițiile în spațiul public și posibilitatea de a se întâlni cu alegătorii, în calitate de candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

El a amintit că o astfel de situație a fost și în anul 2015. Atunci instanța de judecată a anulat, însă, mandatul de arestare la domiciliu, ca el să poată participa în campania electorală pentru alegerea primarului municipiului Orhei.

De asemenea, Ilan Șor a subliniat că, imediat după anularea mandatului de arestare emis pe numele său, este gata să se prezinte la Procuratură și să facă depoziții împotriva adevăraților autori ai fraudei bancare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata