Ilan Șor cere să-i fie anulat mandatul de arestare pe 7 iulie, pentru ca, în 8 iulie, să se întâlnească cu alegătorii

0 149

Liderul Partidului „ȘOR” solicită Curții de Apel din Cahul să anuleze mandatul ilegal de arestare emis pe numele său, astfel încât să i se ofere posibilitatea de a participa în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Solicitarea vine după ce instanța de judecată a decis să amâne ședința programată pentru 7 iulie pentru data de 9 iulie, adică în ultima zi a campaniei electorale. În consecință, Ilan Șor spune că, practic, a fost lipsit de dreptul de a participa la evenimentele electorale.

Într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor a subliniat că insistă asupra anulării mandatului de arestare nu doar pentru a putea participa în campania electorală, ci și pentru a se putea prezenta în instanța de judecată și la Procuratură, pentru a face depoziții în dosarul fraudei bancare. De asemenea, el va putea astfel începe și negocierile, din numele acționarilor, referitoare la răscumpărarea portofoliului băncilor lichidate și compensarea daunelor. În plus, el a reamintit că, în 2015, i-a fost oferită posibilitatea de a se implica în campania electorală, fiind eliberat atunci din arest la domiciliu.

„Toate argumentele sunt sută la sută convingătoare. Instanța de judecată nu are dreptul nici juridic și nici moral să refuze cererea mea de anulare a mandatului de arestare și de a apărea public, în primul rând, la ședința de judecată”, a subliniat Ilan Șor.

În context, el le-a cerut magistraților să-și revizuiască decizia și să lase ședința de judecată să se desfășoare așa cum era preconizată inițial.

„Mă adresez instanței de la Cahul, Procurorului General, societății civile, ambasadelor, președintelui și acelor persoane care au legătură cu această chestiune. Îi cer Curții de Apel Cahul să revină la data stabilită a ședinței, mai exact, pe 7 iulie, să revadă cererile avocaților mei și să-mi permită, așa cum prevede legea, ca în data de 8 iulie, la ora 08:00 dimineața, să mă prezintă la Procuratură pentru a face depoziții, după care să merg la întâlnirile cu alegătorii”, a mai afirmat Șor.

Președintele Partidului „ȘOR” mai declară că acțiunile Curții de Apel Cahul pun la îndoială corectitudinea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie și rezultatele scrutinului.

„Aceste acțiuni pot fi interpretate ca sabotare a unui concurent electoral și pot pune la îndoială legalitatea alegerilor parlamentare. Rog să fie luate toate măsurile necesare pentru ca aceste alegeri să poată fi considerate libere și corecte”, a concluzionat liderul Partidului „ȘOR”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata