Ilan Șor: Condamn minciunile lansate de RISE și îi voi da în judecată pe autorii acestora

0 46

Ilan Șor a venit cu o reacție după ce jurnaliștii Rise Moldova au scris că politicianul a fost monitorizat atent de unitățile speciale MAI în cadrul mai multor dosare operative privind o rețea de trafic cu cocaină columbiană.

Într-un comunicat emis presei, se menționează că Ilan Șor a catalogat așa-zisa investigație jurnalistică, în care apare numele lui,

drept o „aiureală ticăloasă, care abundă în greșeli gramaticale și care nu are niciun suport factologic”.

„În primul rând, îi voi acționa în judecată pe autorii pretinsei investigații pentru informațiile mincinoase și defăimătoare care se conțin în ea. Bineînțeles,

obiectul procesului judiciar va fi RISE-Moldova, care a publicat materialul.

În al doilea rând, voi acționa în judecată toate sursele media care au redistribuit materialul cu referire la RISE, ei luând parte la campania de defăimare împotriva mea. Este evident pentru orice jurnalist că este vorba despre o comandă mediocră plătită, plină de minciuni monstruoase.

Așadar, referința la sursă nu poate fi o scuză și nu poate scuti pe nimeni de răspundere”, a spus Șor în intervenția video.

Politicianul a mai adăugat că, pentru orice om normal, este evident faptul că totul este o comandă, care urmărește linșarea mediatică a lui Ilan Șor.

„Dar, întrucât nu există probe pentru acuzații întemeiate la adresa mea, băieții au hotărât să acționeze după principiul lui Goebbels,

potrivit căruia cu cât minciuna este mai gravă, cu atât e mai credibilă. Așa a luat naștere această făcătură, care a fost denumită zgomotos „investigație jurnalistică”.

Ei, bine, în instanță veți avea ocazia să depuneți mărturii, să povestiți cine anume și pentru ce sume a comandat acest fals.

Chiar dacă vi s-a plătit mult pentru asta, „investigația” voastră este totuși foarte ieftină și ticăloasă”, a punctat Ilan Șor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata