Ilan Șor propune benzinării de stat: Prețul trebuie controlat de autorități

0 33

Statul trebuie să controleze prețurile pentru benzină și motorină, iar pe lângă instituirea monopolului de stat asupra importurilor de carburanți, trebuie construită și o rețea de benzinării de stat. Declarația aparține liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Publika TV. Potrivit lui, în acest fel, prețurile pentru benzină nu vor crește ori de câte ori au chef proprietarii benzinăriilor, iar bătaia de joc față de oameni va înceta.

“E nu vreau doar monopol de stat asupra importului carburanților, vreau o rețea de benzinării de stat. Noi trebuie să putem controla prețurile pentru carburanți. Noi astăzi depindem de importatori și de proprietarii rețelelor de benzinării. Imaginați-vă ce se întâmplă. De mâine, instituim monopol asupra importului și lansăm benzinăriile de stat. Benzinăriile private lasă să majoreze prețurile, dar noi le vom păstra pe cele reale. Nu vom scumpi și nu ne vom bate joc de oameni”, a declarat Ilan Șor.

Ilan Șor spune că, în prezent, proprietarii benzinăriilor de stat fac averi pe spatele oamenilor, iar statul nu face nimic pentru a schimba situația.

“Ori lucrăm pentru oameni, ori lucrăm pentru businessmani, pentru ca ei să-și mai poate construi alte case. Eu sunt businessman. Un om poate mânca zilnic 500 de grame de carne. Unii poate 700, alții 300, nu contează. Important e că mai mult nu va mânca și nici nu are nevoie. Iar când cineva mănâncă 500 de grame, mai bagă 500 în congelator, alte 500 le mai împarte la rude, pentru popor nu mai rămâne nimic”, a adăugat Ilan Șor.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata