Ilian Cașu a amintit ce a însemnat, anul trecut, lockdown, pe timpul lui Igor Dodon

0 63

Unul dintre liderii Partidului Nostru, Ilian Cașu a amintit ce a însemnat, anul trecut, lockdown-ul pe timpul lui Dodon.

Într-un live matinal, el a trecut în revistă măsurile luate de guvernul lui Dodon și cum s-au manifestat acestea asupra populației.

“Toți eram închiși în case, Dodon umbla prin țară hai hui și se îmbrățișa cu veteranii și cu vârstnici Dodon și cercul său de încredere.

Dodon a perceput acel lockdown ca pe o modalitate de a face campanie electorală fără concurență pentru că toată lumea era închisă în casă.

Dar cel mai interesant e la capitolul compensații. Vă aduceți aminte că în primăvara anului trecut, Dodon a ieșit și a spus că chiar dacă cetățenii nu lucrează

din cauza pandemiei, servicile comunale și taxele trebuie achitate ca să nu permitem prăbușire aecononmiei. Pe de altă parte, cei care erau la putere în frunte cu Dodon chiar și pe pandemie nu și-au tăiat niciun privilegiu din banul public. Anul 2020, an cu pandemie, ați văzut că havuzul de la Condrița a funcționat pentru că noi, cetățenii, am plătiti 50.000 de lei. Dodon și-a cumpărat carne de porc din banii noștri ca să facă tușoncă pentru cadouri protocolare.

A funcționat stâna de oi, prisaca cu albine. Nu mai vorbesc de întreg efectivul de la paza de stat care-l acompania pe Dodon chiar și prin arătură.

Foarte și foarte hâtru. A fost un lockdown în care costurile au fost suportate de cetățeni, iar cei care erau la putere s-au lăfăit din plin pe banul public.

Asta e ca să înțelegeți ce fel de lockdown am avut cu Dodon, Chicu, Dumbrăveanu, când chiar ei sfidau regulile. Dumbrăveanu umbla fără mască, Chicu făcea guleaiuri la Poiana, în timp ce o bătrânică era amendată pentru că vindea patrunjel. Dumbrăveanu sfida masca și pentru asta era lăudată prin studiourile tv.

Niște farisei, niște corupți. Asta a însemnat lockdown-ul în viziunea kuliokului Dodon. Putem să ne întrebăm la nesfârșit cine vinde dezinfectanți?

Unde au dispărut consumabilele care au venit din China în seara zilei de Paști 2020. A fost un fariseu și așa trebuie să înțelegem lockdown-ul în viziunea lui Dodon”,

a spus Ilian Cașu.

Într-o postare pe Facebook, liderul socialiștilor a criticat acțiunile de combatere a pandemiei propuse după ședința Consiliului Superior de Securitate

de către președinta Maia Sandu. Dodon o acuză pe șefa statului de lipsă de responsabilitate și viziune. Ba mai mult, acesta a declarat că a avut o discuție cu conducerea Parlamentului și este de părere că un lockdown total „este periculos social și reprezintă o iresponsabilitate față de cetățeni și mediul economic”.

IGOR DODON, LIDER PSRM: „Unica propunere pe care a formulat-o Maia Sandu a fost lockdown total, adică blocarea tuturor proceselor economice și instituționale, forțarea oamenilor să stea închiși în case. Ea a cerut imperativ instituțiilor să închidă tot ce mai activează în țară. Această propunere este negândită și vicioasă.

În calitate de lider al principalului partid din Parlament, dar și în calitate de ex-președinte al țării, nu pot privi indiferent cum țara se scufundă în haos și criză”.

Se mai arată în postarea lui Igor Dodon. Decizia a fost criticată chiar și de foștii aliați.

Pe o rețea de socializare, deputatul Alexandr Slusari a scris că un lockdown total de minim două săptămâni și revenirea din acesta ar costa bugetul

circa 6 miliarde de lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata