Ilian Cașu explică de ce a fost modificată lista blocului Renato Usatîi

0 25

Vicepreședintele blocului „Renato Usatîi” a explicat de ce au dispărut numele unor persoane despre care s-a spus anterior că se vor regăsi pe lista celor două formațiuni la anticipate. Este vorba despre ex-deputatul democrat Iurie Bolboceanu, fostul șef al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru și alții.

La emisiuniea „Cutia Neagră” de la TV8, Ilian Cașu a spus că în cadrul blocului s-a decis ca pe listă să fie doar persoane din interiorul partidelor.

„Au fost convocate Consiliile Naționale ale acestor două partide și în urma unor discuții s-a ajuns la concluzia fermă că mergem cu echipa trecută pe interior și administrația publică locală. Mergem cu ai noștri… fără foști, fost deputat, fost ministru. Mergi cu echipa ta și sari peste niște reacții care sunt inutile și care te dezbat de la program”, a spus vice-președintele blocului „Renato Usatîi”.

Precizăm că, blocul electoral „Renato Usatîi” este format din două formațiuni politice: Partidul „Nostru” și Partidul „Patria”. Liderul ambelor formațiuni este Renato Usatîi.

Cât ține de lista electorală al unui alt partid, Platforma DA, secretarul general al formațiunii a dat de înțeles că aceasta încă nu este gata: „se va forma în baza unui concept care presupune implicarea câtă mai multă a deputaților din deja fosta fracțiune al Platformei DA, plus nume din partid și se va ține cont de rezultatele organizațiilor teritoriale”.

Ion Terguță a evitat să spună cine va fi numărul întâi în lista electorală, dar a dat asigurări că dosarul va fi depus săptămâna aceasta la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata