Imagini EMOȚIONANTE din războiul dintre Azerbaidjan și Armenia: o fetiță se roagă, la geamul apartamentului, pentru încetarea războiului

0 294

Apar imagini emoționante din războiul dintre Azerbaidjan și Armenia. O fetiță, speriată de bombardamentele din zonă, a început să se roage pe geam, alături de o altă copilă.

Totul are loc în Stepanakert, capitala autoproclamatei republici Nagorno-Karabah.

Alți minori stau ascunși în buncăre și sunt supervizați de adulți.
Nagorno-Karabakh este parte din Azerbaidjan, dar populația este majoritar armeană. Uniunea Sovietică a văzut o creștere a tensiunilor în anii 1980, Nagorno-Karabakh a votat să devină parte din Armenia – provocând un război care a luat sfârșit în 1994.

De atunci, Nagorno-Karabakh a rămas parte din Azerbaidjan, dar este controlată de separatiștii etnici armeni susținuți de guvernul Armean. Negocierile peste decenii, mediate de puterile internaționale, n-au adus rezultate de pace sau un tratat.

Armenia este majoritară o țară creștină în timp ce Azerbaidjanul este musulmană. Turcia are legături strânse cu Azerbaidjanul, în timp ce Rusia este un aliat cu Armenia – dar are, de asemenea, relații bune cu Azerbaidjanul.

content-image

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata