În bănci sau online? Cum va începe noul an școlar în Capitală și câte cadre didactice s-au imunizat până acum

0 142

Aproximativ 60 la sută din angajații instituțiilor de învățământ din Capitală au fost imunizați anti-COVID. Despre asta a anunțat Viorica Negrei, șeful adjunct al Direcţiei Generală Educaţie, Tineret şi Sport.

Funcționarul a îndemnat profesorii să meargă la vaccinare pentru a putea începe noul an școlar în siguranță.

„Încercăm ca până la începutul anului școlar să avem, cel puțin, 70 de procente. Încercăm să-i motivăm prin exemple de reușită, instituții care au reușit să se mobilizeze și imunizeze”, a anunțat funcționarul.

De asemenea, Negrei a ținut să precizeze că de la 1 septembrie, în instituțiile de învățământ se vor aplica aceleași modele de prezență ca și anul trecut, unul din cele 7 modele.

Despre prezența fizică a tuturor elevilor deocamdată nu se discută.

„Dacă vom atinge o rată de vaccinare de 70-80 procente a profesorilor și a medicilor, eu cred că putem spune că putem începe în siguranță noul an școlar. Reamintesc, vaccinarea este absolut gratuită”, a declarat viceprimarul Capitalei, Olga Ursu.

Rog conducătorii de întreprinderi şi organizaţii să permită angajaţilor să meargă să se vaccineze şi în timpul orelor de muncă, a mai precizat Ursu.

La nivel național, potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până acum au fost imunizate anti-COVID, 108 616 de cadre didactice.

Din numărul total, 32 204 persoane sunt complet vaccinate, ceea ce presupune 29.7 %, iar alte 35 741, adică 32.9% au beneficiat, deocamdată, doar de prima doză a serului.

 

 

sursa: realitatea.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata