În Chișinău, 30 de clase au intrat în autoizolare

0 76

Specialiștii constată o tendință de creștere a infecției de COVID-19 în instituțiile de învățământ din Capitală, transmite MOLDPRES.

În municipiul Chișinău se atestă o tendință de creștere a cazurilor de infecție cu COVID-19 în rândul elevilor, a atenționat viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative a primăriei care s-a desfășurat în regim online. Ea a informat că, pe parcursul săptămânii trecute, în instituțiile de învățământ au fost înregistrate 225 de cazuri de infecție cu COVID-19.

Pe data de 10 septembrie în instituțiile de învățământ general s-au înregistrat 225 de cazuri active de îmbolnăvire cu infecție COVID-19, inclusiv, în instituțiile de învățământ secundar – 190 de cazuri active, a informat Angela Cutasevici.

Potrivit viceprimarului, în rândul elevilor sunt înregistrate 97 de cazuri de îmbolnăvire, iar în rândul angajaților 93 de cazuri, dintre care 19 sunt în rândul cadrelor non-didactice. În autoizolare se află 1325 de elevi și 57 de angajați, inclusive 16 cadre non-didactice.

În grădinițe s-au înregistrat 35 de cazuri active, dintre care în rândul copiilor un caz de îmbolnăvire, iar în rândul angajaților 34 de cazuri. La moment, în autoizolare se află 72 de copii și 38 de angajați, a adăugat viceprimarul.

Angela Cutasevici a precizat că în cazul în care diagnosticul COVID-19 este confirmat la un elev, atunci toți colegii din clasă se plasează în autoizolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile. În acest timp, elevii vor desfășura orele în regim online. În cazul profesorului care a predat în clasa respectivă, decizia privind autoizolarea o ia managerul instituției de învățământ în coordonare cu medicul epidemiolog de la Centrul Municipal de Sănătate Publică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata