”În numele lui Allah nu ați văzut încă nimic!” Mesajul publicat pe Twitter cu 4 ore înainte de atacul din Austria

0 76

A fost cea mai grea tură de noapte a polițiștilor din Viena din ultimii 11 ani. În 2009 a mai fost atacat cartierul indian din capitala Austriei.

Forțele speciale „Cobra” au fost alertate. Toate unitățile disponibile din Viena, dar și din Graz și Linz au fost trimise la fața locului. După ce cancelarul Kurtz a calificat atacul drept atentat terorist, armata austriacă a preluat comanda.

Prima țintă a atacatorilor a fost Marea Sinagogă din centrul orașului. La fel ca restul lăcașelor de cult din Austria, era deja sub supravegherea poliției la ora atacului. Așa se explică cât de rapid a fost anihilat primul atacator. El a deschis focul și a creat panică amenințând că se detonează în fața lăcașului de cult. Centura cu explozibil era una falsă. Dar, nici Armata, nici poliția austriacă nu au putut bloca avalanșa de mesaje din Social Media.

După ce rețelele de socializare s-au umplut cu imagini și informații din centrul Vienei, autoritățile au făcut apel, tot pe Social Media, ca vienezii să nu mai posteze. Și să urce pe o platformă specială toate imaginile și datele pe care le au de la fața locului, pentru că situația este încă extrem de confuză

Imediat ce poliția din Viena a anunțat pe Twitter că îi roagă pe localnici să stea în case, să evite centrul orașului, un utilizator cu nume arab a comentat sec: „Încă nu ați văzut nimic!” Aceeași persoană ar fi postat cu mai bine de patru ore înainte de atac, că austriecilor li se pregătește o surpriză.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata