Încă un candidat renunță la cursa prezidențială. Nu a reușit să colecteze numărul necesar de semnături

0 116

Pretendentul la funcția de președinte, Constantin Oboroc, abandonează pe ultima sută de metri procesul de colectare a semnăturilor în favoarea sa. Potrivit lui Constantin Oboroc, grupul său de inițiativă nu a reușit în trei săptămâni să colecteze cel puțin 15 000 de semnături, așa cum prevede legislația.

„Ne vom prezenta astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a returna listele de subscripție. Din păcate, noi nu am reușit să colectăm numărul necesar de semnături pentru ca să fiu înregistrat în calitate de candidat la prezidențiale”, a declarat astăzi Constantin Oboroc, care intenționa să candideze independent la prezidențiale, transmite Ziarul Național.

Coordonatorul grupului său de inițiativă, Dina Diaconu, susține că a fost foarte dificil pentru un candidat independent să colecteze semnături. Mai mult, unii dintre cei 47 de colectori s-au îmbolnăvit de COVID, iar alții pur și simplu au sabotat procesul de colectare a semnăturilor.

„Am avut două cazuri când colectorii au luat listele și le-au întors peste două săptămâni fără semnături”, a precizat Dina Diaconu.

În total, 13 grupuri de inițiativă au cerut liste de subscripție pentru a colecta semnături în favoarea a 13 candidați. Alexandr Kalinin și Ion Costaș au renunțat la ideea de a mai candida, iar Andrian Candu nu a fost înregistrat de către CEC. Deocamdată nu a prezentat semnăturile la CEC Serghei Toma.

Astfel, cel mai probabil, în buletinele de vot pentru primul tur al alegerilor prezidențiale vor fi opt candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă. Ultimii trei au depus semnăturile necesare, iar CEC urmează să decidă dacă pot fi înscriși în cursa electorală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata