Incident misterios: atacuri sonice cu microunde împotriva diplomaților SUA din China și Cuba

0 87

Personalul diplomatic al Statelor Unite ale Americii din China și Cuba a suferit mai multe leziuni în zona capului. Rănile, au fost descrise într-un articol științific al Academiei Naționale de Științe ca fiind provocate de unde sonice, informează CNN.

În majoritatea cazurilor, undele radio pulsate direcționat par a fi cel mai plauzibil mecanism care să explice cazurile celor luați în considerare de comisie, în special la cei cu manifestări specifice timpurii”, se arată în articol.

Studiul ia în considerare posibilitatea ca incidentele să mai aibă legătură cu amețelile provocate de postură și percepție în cazurile analizate. Nu este menționat dacă undele radio au fost folosite în mod deliberat, însă menționează că tehnologia ar fi putut fi folosită pentru interese necurate.

Numai precizarea unei astfel de posibilități ridică obiecții seriose despre o lume răuvoitoare și noi unelte menite să rănească, de parcă Guvernul SUA nu are destul de furcă cu amenințările naturale”, mai scrie în raportul studiului.

Mai sunt luate în considerare și expunerile la substanțe chimice, boli infecțioase sau probleme psihologice ca potențiale cauze care să fi agravat leziunile, însă studiul a evidențiat faptul că acestea nu sunt cauza principală.

O comisie de 19 persoane compusă din medici și oameni de știință au realizat raportul la cererea Departamentului de Stat.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata