August 05, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Alexandru Slusari cere precizări de la PG și CNA referitor la Arena Chișinău

14 Ianuarie 2020 18:07 128 0

Platforma DA consideră că proiectul Arena Națională a fost pornit cu multiple încălcări și cere precizări de la Procuratura Generală și CNA.

Potrivit lui Alexandru Slusari, comuna Stăuceni a fost lipsită de aproape 70 de hectare agricole, 59 dintre care nu sunt folosite deloc în cadrul construcției, transmite stiri.md. 

"Studiul de fezabilitate a fost făcut superficial de către un ONG necunoscut. Concursul a fost organizat de ochii lumii, cu un singur participant din Turcia. În grabă a fost fondată o întreprindere de stat în fruntea cu un consilier al lui Candu. A lipsit un calcul elementar în privința recuperării investițiilor în contextul capacității Arenei raportate la numărul de populației din țara", a spus Slusari. 

Acesta consideră că terenul este, cel mai probabil, gajat și, posibil, regajat. Astfel, potrivit lui, există un risc sporit că statul poate să rămână în orice moment fără acest lot de pământ, valoarea comercială a căruia se estimează minimum cu 70 mln. euro. 

"În calitate de vicepreședinte al Parlamentului am solicitat azi informația de la Procuratura Generală și de la CNA dacă este pornit dosar penal pe acest caz, după ce Ministerul Economiei încă vara a transmis materiale la Procuratura.

Totodată, cer de la Ministerul Economiei claritatea cu finalizarea acestei construcției și cu soarta terenului adiacent de 59 ha", a conchis deputatul.

© 2019 NewsIN