Februarie 25, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Fostul șef interimar al Procuraturii raionului Cahul, trimis în judecată. Ce învinuiri îi sunt aduse

13 Februarie 2020 10:18 88 0

Fostul șef interimar al Procuraturii raionului Cahul va compărea pe banca acuzaților pentru „amestec în înfăptuirea urmăririi penale și a justiției”, precum și pentru „tragerea cu bună știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”. Despre acest lucru se anunță într-un comunicat al Procuraturii Generale, astăzi, 13 februarie.

În acest sens, Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și trimis dosarul de învinuire a procurorului în judecată.

 Acesta a fost reținut acum trei luni, în cadrul unei urmăriri penale, inițiate în baza unor investigații jurnalistice, dar și a unor informații prezentate de către Serviciul de Informații și Securitate.

Potrivit probatoriului acumulat, în decursul anului 2015, învinuitul a săvârșit acte de tragere la răspundere penală a unui șef de serviciu din cadrul Inspectoratului General de Poliție al MAI, care la rândul său, i-ar fi refuzat încetarea unei proceduri contravenționale în care era vizată o benzinărie din orașul Cantemir. În urma acțiunilor întreprinse de învinuit, în calitatea sa de procuror în Procuratura Anticorupție, victima a fost pusă sub învinuire pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. În ianuarie 2016 dosarul în privința polițistului a fost expediat în judecată, fiind achitat ulterior de instanțele naționale de toate nivelele.

De asemenea, acesta mai este acuzat și de „amestec în înfăptuirea urmăririi penale și a justiției” în cadrul a încă două cauze penale.

Potrivit sursei citate, acesta nu și-a recunoscut vina. În prezent, el este cercetat în stare de libertate, având interdicția de a părăsi localitatea, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 5 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

© 2019 NewsIN