Aprilie 04, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Un bărbat de 33 de ani din Capitală, cercetat penal pentru furtul unui automobil

17 Februarie 2020 13:04 95 0

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Capitală a fost reţinut de ofiţeri după ce a furat un automobil de model ,,Volkswagen Transporter”.

Polițiștii au fost alertați în dimineața de 14 ianuarie, de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a comunicat că i-a fost furat automobilul ce era parcat pe strada N. Testimițeanu. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operatvă și grupa specializată, pentru a stabili toate circumstanțele.

Forțele de ordine au fost întâmpinate de către bărbat, care a comunicat că în seara de 13 ianuarie a parcat automobilul, iar dimineața unitatea de transport nu mai era.

Prejudiciul estimat de către partea vătămată constituie 40 000 lei.

Urmare a măsurilor întreprinse de polițiști, automobilul a fost depistat abandonat pe strada Miorița. Tototadă polițiștii au dispus mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea și identificarea făptașului.

Astfel în urma măsurilor întreprinse individul a fost localizat și reținut într-o locuință din satul Dobrogea a municipiului Chișinău. Acesta a fost escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor.

În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția comunicând că în momentul comiterii infracțiunii se afla în stare de ebrietate și că a răpit unitatea de transport cu scopul de a se plimba prin oraș, pe care ulterior l-a abandonat.

Este de menționat că individul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni de furt, jaf și escrocherie.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru furtul mijlocului de transport, care conform legislației se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

 

 

© 2019 NewsIN