Aprilie 04, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Protecţia Mediului, reţinuţi de CNA

17 Februarie 2020 13:22 136 0

Doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Protecţia Mediului au fost reținuți de Centrul Național Anticorupție (CNA). Potrivit unui comunicat publicat în data de 17 februarie, aceștia sunt bănuiți că au primit mită în mărime de 60 000 de lei de la şeful unui ocol silvic pentru a trece cu vederea încălcările depistate în timpul verificărilor.

Funcţionarii ar fi inspectat ocolul silvic Căuşeni la începutul lunii noiembrie 2019, notând mai multe nereguli. Însă pentru a nu-l sancţiona pe şeful ocolului şi pe maistru, aceştia le-au cerut 54 000 de lei, iar ulterior încă 6000 de lei pentru a nu indica abaterile depistate şi pentru a emite Actul de coordonare a tăierilor produselor principale pentru anul 2020.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere activă, banii fiind transmişi în câteva tranşe sub controlul CNA. Astăzi, funcţionarii au fost reţinuţi în urma percheziţiilor operate în maşinile, birourile de serviciu şi la domiciliile acestora, unde a fost găsită şi o parte din banii pretinşi.

Aceştia sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi riscă până la 10 ani de închisoare, în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi.

© 2019 NewsIN