Aprilie 04, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Și-a căutat dreptatea la CEDO, dar a fost sancționat. De ce plângerea lui Mătăsaru a fost declarată inadmisibilă

17 Februarie 2020 15:32 219 0

Procedura de reglementare amiabilă în privința activistului civic, Anatol Mătăsaru, a fost sistată, iar plângerea sa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost declarată inadmisibilă, transmite newsmaker.md.

Informația a fost publicată luni, 17 februarie, de către avocatul Vladislav Gribincea, pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit lui Gribincea, Mătăsaru a depus o plângere la CEDO după ce a fost reținut ilegal și poliția i-a intrerupt cateva proteste împotriva corupției. Înalta Curte a demarat procedura de reglementarea amiabilă a cauzei.

 „În perioada discuțiilor cu privire la reglementarea amiabilă (care este confidențială), soția dlui Mătăsaru, care este jurnalistă, a publicat un articol în care a dat detalii despre oferta de reglementare amiabilă venită de la CEDO (din 2018, CEDO singură propune compensații părților, când consideră potrivit). Prin decizia de mai sus, cererea a fost declarată inadmisibilă, ca fiind abuzivă, deoarece reclamantul nu a păstrat confidențialitatea ofertei de reglementare amiabilă. Faptul că informația a fost publicată de soția reclamantului, nu de dl Mătăsaru, a fost considerat irelevant, atât timp cât informația a fost obținută de la dl. Mătăsaru”, a exaplicat Gribincea.

Potrivit avocatului, situația creată ar trebui „să fie o lecție pentru toți reclamanții la CEDO”.

© 2019 NewsIN