Martie 28, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Agenția Proprietății Publice propune privatizarea „Metalferos” și excluderea din această listă a companiei „Moldtelecom”

25 Februarie 2020 09:51 111 0

Agenția Proprietății Publice propune modificarea listei bunurilor care se află în proprietatea statului și care urmează a fi supuse privatizării. Astfel, instituția propune priviatizarea pachetelor de acţiuni ale statului din S.A „Metalferos”. Totodată, se propune excluderea din lista bunurilor supuse privatizării a S.A „Moldtelecom”, dar și a S.A „Reţelele Electrice de Distribuţie Nord”, S.A „Furnizarea Energiei Electrice Nord” și Î.S „Nodul Hidroenergetic „Costeşti”.

Potrivit notei informative a proiectului, în lista întreprinderilor care ar putea fi excluse din procesul de privatizate se numără și un bun amplasat pe teritoriul Ucrainei (B/o Mecita) şi a unui bun radiat din registrul de stat al persoanelor juridice (S.A.„CIMS – 73”).

Totodată, se mai propune includerea în procesul de privatizare a pachetelor de acţiuni ale statului din S.A „SANFARM-PRIM” (99,11%), S.A „Metalferos” (78,282%), S.A „Vinuri Ialoveni” (60,414% ) şi S.A „Alimentarmaş” (30,080%), precum şi cotele sociale ale statului din S.C. „IT-CAFE” SRL (100%); Publicaţia Periodica „Casa Editoriala ITMOLDOVA” SRL (25,00%) și SRL „Metrompas” (11,20%).

Menționăm că în luna ianuarie, premierul Ion Chicu a declarat că întreprinderea „Metalferos” urmează să fie privatizată.

„Guvernul va scoate la privatizare în perioada imediat următoare întreprinderea „Metalferos”. Cu un monopol în țară mai puțin. Cu o durere de cap mai puțină”, a declarat Ion Chicu.

La rândul său, președintele Igor Dodon, a anunțat în conferința de presă că întreprinderea „Metalferos” ar trebui vândută pentru liberalizarea pieței.

© 2019 NewsIN