Martie 28, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Platforma DA a solicitat adoptarea unor măsuri pe perioada stării de urgență, care au scopul de a susține întreprinderile din industria ușoară

25 Martie 2020 14:02 39 0

Platforma Demnitate și Adevăr a înaintat o solicitare guvernului Republicii Moldova și Comisiei pentru Situații Excepționale, privind adoptarea unor măsuri pe perioada stării de urgență care au scopul de a susține întreprinderile din industria ușoară.

În acest sens, Platforma DA propune „extinderea comenzilor de stat pentru achiziții de echipament de la mai multe companii din domeniul textil care la moment se confruntă cu dificultăți”. O altă măsură ține de „scutirea de TVA și alte taxe vamale la importul de materie primă pentru confecționarea echipamentului de protecției medicală, precum măști, bahile, halate și alte echipamente de protecție”.

Altă propunere se referă la „simplificarea procedurilor de import de către agenții economici a materiei prime și auxiliare necesare pentru confecționarea echipamentului medical de protecție prin coridoarele vamale facilitare „coridorul verde”.

Menționăm că pe 17 martie, parlamentul a votat instituirea stării de urgență în Republica Moldova în legătură cu răspândirea infecția COVID-19.

© 2019 NewsIN