Aprilie 04, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Guvernul alocă peste 36 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru achiziționarea echipamentelor medicale de protecție

26 Martie 2020 04:15 53 0

Peste 36 de milioane de lei vor fi alocați din fondul de rezervă pentru achiziționarea echipamentelor medicale de protecție. O decizie în acest sens a fost luată la ședința guvernului, astăzi, 25 martie. 

„Noi avem actualmente aceste echipamente pentru instituții, dar deja ne preocupăm pentru perioadele următoare, pentru partea a doua a lunii aprilie, mai. Vor fi cumpărate în jur de 500 de mii de măști ventilatoare. Deci nu măști simple, dar măști ventilatoare, care defapt acelea sunt eficiente în protecția împotriva acestui virus. Și a acelor ecrane de protecție cu care lucrează personalul medical. Aceste echipamente vor fi procurate și livrate în Republica Moldova în timpul apropiat. Noi am alocat banii necesari”, a declarat premierul Ion Chicu.

Potrivit notei informative la proiectul de lege, contractul de achiziție publică a ecranelor de protecție și respiratoarelor va fi atribuit Centrului de achiziții publice centralizate în sănătate, utilizând procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, în conformitate cu dispoziția Comisiei pentru situații excepționale.

Precizăm că în Republica Moldova au mai fost confirmate 16 cazuri noi de COVID-19. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 125 de persoane. De asemenea, 20 de persoane se află în stare gravă.

© 2019 NewsIN