Martie 28, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Tiraspolul susține că Chișinăul a reținut un automobil cu medicamente

26 Martie 2020 05:09 126 0

Autorităţile autoproclamatei RMN s-au adresat Moldovei, Misiunii OSCE în RM şi participanţilor la negocierile în formatul "5+2" cu o solicitare de a ajuta la organizarea livrărilor neîntrerupte a medicamentelor în Transnistria.

Potrivit Infotag cu referire la site-ul liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, acest lucru a fost discutat miercuri, în cadrul unei şedinţe privind organizarea aprovizionării cu alimente şi medicamente în regiune, transmite stiri.md.

Şeful MAE al regiunii, Vitalii Ignatiev, a informat despre "acţiunile de limitare a livrării de preparate medicamentoase".

"Odată cu introducerea carantinei în Ucraina, punctele de control de la graniţa transnistreano-ucraineană sunt închise. În acest sens, medicamentele ajung în republica prin Moldova. 

Săptămâna trecută, am reuşit să rezolvăm problema livrărilor pentru două companii farmaceutice transnistrene. 

Până în prezent, şase maşini încărcate cu medicamente sunt blocate pe teritoriul republicii vecine. Informaţiile solicitate de partea moldovenească au fost furnizate operativ, dar problema nu a fost rezolvată", a spus el.

Participanţii la şedinţă au fost de acord că "introducerea unor cerinţe suplimentare şi a unor noi restricţii administrative şi birocratice în situaţia actuală este inacceptabilă".

Krasnoselski a luat problema "sub control personal".

© 2019 NewsIN