Martie 28, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Cenzură sau dezinformare? Reflecțiile prim-ministrului Chicu privind activitatea presei

26 Martie 2020 09:15 71 0

Premierul Ion Chicu a publicat un comentariu în contextul măsurilor restrictivite pentru presă, impuse de Comisia pentru Situații. Excepționale. Într-o postare publicată aproape de miezul nopții, șeful executivului menționează că „Între o presă restricționată (cenzură) și presă angajată (sursă de dezinformare) – răul cel mai mic e ultimul”, aceasta fiind „o axiomă”, în opinia sa.

„Așa se face, că de la o vreme încoace, noi tot timpul avem de ales „răul cel mai mic”. Între o presă restricționată (cenzură) și presă angajată (sursă de dezinformare) – răul cel mai mic e ultima… E axiomă! Trăim timpuri când presa face bani (aproape exclusiv) pe negativism, minciună și promovarea antagonismului. Zero rating, dacă altfel. Cam ca unele partide… Dar, credeți-mă, mai bine așa decât altfel (fără presă). Tot suportul pentru presă!”, a scris prim-ministrul.

Amintim că, miercuri, 25 martie, Consiliul Audiovizualului (CA) a obligat toate posturile de televiziune și cele de radio să prezinte informații despre coronavirus doar din surse de încredere. În acest sens, CA a avut în vedere Comisia pentru Situații Excepționale, guvernul, Ministerul Sănătății și OMS. Totodată, CA a interzis expunerea în emisie a propriei opinii despre pandemia de coronavirus.

 

 

© 2019 NewsIN