Martie 28, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Directorii unei case funerare din SUA vor să implementeze participarea virtuală la înmormântări

26 Martie 2020 09:24 45 0

Pandemia de coronavirus impune schimbări şi ajustări în toate domeniile.

Aşa am ajuns să vorbim de participare virtuală la înmormântare, o metodă prin care firmele americane de pompe funebre încearcă să se adapteze noii realităţi.

O dovedeşte un reportaj CNN realizat în statul New York.

Tameka Dixon, directorul Licensed Funeral Director: “Unul dintre rolurile noastre este să consolăm familiile şi asta devine complicat când eşti nevoit să faci un pas în spate”.

Responsabilii acestei case funerare din Buffalo - New York spun ca e tot mai greu să organizeze funeralii după ce autoritățile au limitat numărul de participanți.

Tameka Dixon, a mai precizat: “Prioritatea noastră este nu doar să ne păstrăm angajaţii sănătoşi, dar şi clienţii noştri trebuie să fie în siguranţă. Şi cea mai bună cale de a obţine asta este să fim transparenţi şi să programăm vizitele pentru un priveghi eşalonat”.

Shannon Smith, reporter: “Patronii caselor funerare nu cred că se va înmulţi numărul incinerărilor din cauza pandemiei de coronavirus”.

Chiar dacă în China trupurile celor uciși de coronavirus au fost automat incinerate de către autorități, în Statele Unite, oficial nu a fost semnalat vreun risc dacă îți iei rămas bun de la cel decedat din cauza COVID-19.

Rinaldo Moss, patron casa funerară: “Incinerarea este o opţiune mai ales când familia este foarte ingrijorată din cauza contaminării, dar sunt şi alţi patogeni cu care noi avem de-a face în activitatea noastră obişnuită”.

La nevoie, cei din industria funerara sunt pregătiți să adopte și noile tehnologii.

Rinaldo Moss: “Putem apela şi la tehnologie, de pildă transmisia live a ceremoniei ori publicarea online a necrologului”.

© 2019 NewsIN