Martie 28, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Unii pacienți infectați cu COVID-19 vor fi internați la spitalele raionale din Bălți și Comrat

26 Martie 2020 11:38 57 0

Începând de astăzi, nu toți pacienții suspecți de infectare cu COVID-19 sau cei cu diagnosticul confirmat deja, vor fi transportați la Chișinău, ca până acum. Unii dintre ei vor fi internați la spitalele din Bălți sau Comrat. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul brifiengului de presă din dimineața zilei de 26 martie. De asemenea, aceasta a anunțat că 28 dintre cei 149 de pacienți infectați cu COVID-19 sunt în stare gravă.

În total, până în prezent, au fost investigate 1164 persoane. În cazul a 149 dintre ele s-a confirmat diagnosticul de COVID-19. Dintre acestea, 49 sunt cazuri de import, iar 100 sunt cazuri de transmitere locală.

În cadrul Spitalului de boli infecțioase „Toma Ciorbă” sunt internate 25 de persoane în stare gravă, 73 în stare de gravitate medie și 25 de persoane în stare satisfăcătoare.

La Spitalul de boli contagioase pentru copii sunt intenați 8 copii și două mame, în stare de gravitate medie.

La Spitalul clinic Republican sunt spitalizate 4 persoane: trei persoane cu evoluție gravă și una în stare de gravitate medie, iar la Institutul Mamei și a Copilului este internată o femeie infectată cu COVID-19 cu un sugar. Starea sa de sănătate este de gravitate medie.

De asemenea, ministrul Sănătății a anunțat că începând de astăzi, vor fi activate două spitale regionale – cel din Bălți și cel din Comrat. Persoanele suspecte sau confirmate vor fi tratate acolo. Cazurile grave vor fi tratate la spitalul republican din Chișinău.

„Personalul a fost instruit. Ieri, personalul a ridicat echipamentul de protecție individuală”, a precizat

Amintim că, potrivit datelor Ministerului Sănătății, în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 149 de cazuri de infectare cu COVID-19. Alte 117 cazuri sunt suspecte. De asemenea, a fost înregistrat un deces și două vindecări.

© 2019 NewsIN