Martie 28, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Demisie în plină pandemie. Ministrul Sănătății al României a renunțat la funcție

26 Martie 2020 12:30 72 0

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, 26 martie, informează Digi24. Anunțul a fost făcut după ce în ajun a propus ca toți bucureștenii să fie testați pentru coronavirus. 

Deocamdată nu sunt cunoscute cu exactitate motivele pentru care ministrul sănătății a recurs la acest gest, însă, potrivit surselor Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost cerută demisia.

Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale, premierul fiind furios cu privire la anunțul privind testarea bucureștenilor.

De asemenea, favorit pentru a prelua funcția de ministru al sănătății este Nelu Tătaru, în prezent secretar de stat în minister.

Ieri, autoritățile române au anunțat că intenționează să testeze pentru coronavirus toată populația Bucureștiului. Informația a fost confirmată pentru Digi24, miercuri seara, de ministrul sănătății, Victor Costache, dar și de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la Antena 3.

Bucureștiul este un proiect-pilot, vor urma și celelalte orașe, scopul este de a verifica amploarea infectării unui oraș, a explicat la Digi24 Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. „Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru. Mai întâi va fi testată populația în vârstă și persoanele cu risc, a precizat secretarul de stat.

În prezent, în România sunt 906 cazuri de coronavirus și 17 decese.

© 2019 NewsIN