Aprilie 04, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Circa 157 de mii de lei au fost alocați pentru confecționarea unei medalii destinată veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial

26 Martie 2020 15:02 38 0

Guvernul a alocat circa 157 de mii de lei din bugetul de stat pentru confecționarea medaliei comemorative „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”. O decizie în acest sens a fost luată la ședința executivului, miercuri, 25 martie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, medalia va fi confecționată cu scopul de a aduce un omagiu veteranilor de război, care au participat la cel de-al Doilea Război Mondial, „în calitate de recunoştinţă pentru patriotism şi fapte eroice manifestate în timpul acţiunilor de luptă”.

Aceeași sursă menționează că conceptul distincţiei a fost elaborat de către reprezentanţii Ministerului Apărării, în comun cu specialiştii Comisiei Naţionale de Heraldică de pe lângă preşedintele Republicii Moldova.

Însemnul medaliei reprezintă un medalion rotund monocolor, de aur brunat, cu diametrul de 30 mm şi cu toartă de suspensie în partea superioară. Însemnul se confecționează din tombac patinat, se anunță într-un comunicat al Ministerului Apărării. Pe avers este reprezentată imaginea stilizată a compoziției sculpturale a monumentului din Chișinău consacrat eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă.

Precizăm că medalia comemorativă „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial” este o distincţie de stat comemorativă şi se va conferi cetăţenilor Republicii Moldova, veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial.

Circa 157 de mii de lei au fost alocați pentru confecționarea unei medalii destinată veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial

© 2019 NewsIN