Aprilie 04, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

30 de zile de arest pentru cei trei minori, învinuiți de violul unei adolescente în raionul Taraclia

26 Martie 2020 18:25 56 0

udecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei minori, învinuiți de acțiuni perverse cu caracter sexual și de tentativă de viol în privința unei minore în raionul Taraclia. 

Potrivit Procuraturii Generale, faptele au avut loc în noaptea din 15 spre 16 martie 2020, într-o localitate din raionul Taraclia. Așa cum investigațiile se presupuneau a fi complexe, la data de 25 martie curent, prin ordonanța procurorului general, Alexandr Stoianoglo, dosarul a fost retras din gestiunea Inspectoratului de Poliție Taraclia și a fost transmis Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea PCCOCS.

Ulterior, s-a decis reținerea celor trei, iar astăzi, 26 martie 2020, procurorii le-au înaintat învinuirea în comiterea acestor infracțiuni și au depus demersul la judecătorul de instrucție, cu solicitarea aplicării măsurii preventive – arestul.

Aceeași sursă menționează că adolescenta are puțin peste 16 ani, iar cei trei învinuiții încă nu au vârsta de 18 ani. În scopul acumulării materialului probator, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile persoanelor implicate, inclusiv repetat la cel în care a fost comisă infracțiunea.

Procuratura Generală informează că pentru o cercetarea completă, obiectivă și sub toate aspectele, pe dosar sunt dispuse mai multe expertize, inclusiv medico-legală, informatică, chimică și biologică. De asemenea, se impune audierea unui cerc larg de persoane.

Precizăm că pentru tentativa de viol, dar și pentru acţiuni violente cu caracter sexual, comise prin constrângere fizică sau psihică a persoanei ori profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, comise cu bună-ştiinţă asupra unui minor și care au fost comise de două sau mai multe persoane, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței.

© 2019 NewsIN