Aprilie 04, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Persoanele care răspândesc în mod intenționat coronavirusul ar putea fi acuzate de terorism

26 Martie 2020 18:41 58 0

Doi bărbaţi au fost acuzaţi de terorism, după ce au tuşit intenţionat spre alte persoane şi au spus că sunt infectaţi cu noul coronavirus. S-a întâmplat în SUA, iar unul dintre cei doi, în vârstă de 59 de ani, s-a aplecat către o angajată a unui supermarket din New Jersey.

Aceasta îi ceruse individului să păstreze o anumită distanţă, apoi el a tuşit spre ea spunându-i râzând că are coronavirus. Mai mult, el a refuzat să se legitimeze în faţa personalului de securitate al supermarketului şi le-a spus unor angajaţi ai acestuia că „sunt norocoşi că încă mai au loc de muncă”.

Celălalt incident s-a petrecut vinerea trecută, când un bărbat în vârstă de 57 de ani a râs de un pensionar care purta mască sanitară şi mănuşi în timp ce aştepta să intre într-un magazin alimentar din Pennsylvania – şi care era în faza de recuperare după o pneumonie – şi a simulat o tuse în preajma lui, spunându-i de asemenea este infectat cu coronavirus.

Departamentul de Justiție al SUA a luat în acest sens o decizie radicală. Persoanele care vor răspândi în mod intenționat noul coronavirus ar putea fi acuzate de terorism pentru „expunerea și infecția intenționată a altora”. „Amenințările sau încercările de a folosi COVID-19 ca armă împotriva americanilor nu vor fi tolerate”, a spus procurorul general al SUA, Jeffrey Rosen.

 

SUA au peste 64.000 de cazuri de coronavirus și aproape 900 de persoane au murit, potrivit CNN.

© 2019 NewsIN