Aprilie 04, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Săptămâna viitoare ar putea fi declarată liberă. Dodon a propus măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19

26 Martie 2020 18:48 169 0

Șeful statului, Igor Dodon a venit cu câteva propuneri către Comisia pentru Situații Excepționale. Acestea se referă la adoptarea unor măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19. Declarațiile au fost făcute astăzi, 26 martie. 

Astfel, președintele a propus să fie testați toți medici care sunt implicați în depistarea cazurilor de COVID-19 și cei tratează pacienții infectați cu coronavirus. Dodon a spus că este vorba despre cel puțin 10 mii de persoane. De asemenea, șeful statului propune testarea la COVID-19 a polițiștilor, a colaboratorilor Ministerului Apărării și a polițiștilor de frontieră.

Totodată, șeful statului a propus Comisiei pentru Situații Excepționale „de a aproba un mecanism prin care cei care se întorc acasă și care nu sunt deținători ai poliței de asigurare medicală, să o procure”. Excepție fac parte copii și pensionarii.

„Noi propune ca toți cei care intră în Republica Moldova să organizăm teste obligatorii la intrarea în țară, pentru ca noi să îi depistăm pe cei care sunt contaminați”, a mai spus președintele.

Mai mult, Dodon a propus ca săptămâna viitoare să fie declarată liberă, cu păstrarea salariului la cei care lucrează în instituțiile de stat. „Vedem cum procedăm cu privatul”, a spus șeful statului. Excepție fac parte unii angajați, care prestează activități economice care sunt strict necesare.

O altă inițiativă ține de interzicerea ieșirii din casă pe perioada de noapte. Potrivit lui Dodon, Comisia pentru Situații Excepționale urmează să analizeze aceste propuneri.

Menționăm că încă 28 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 177 de persoane.

© 2019 NewsIN