Martie 28, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

De mâine este interzisă circulația persoanelor în grupuri mai mari de trei persoane

26 Martie 2020 20:13 111 0

Premierul Ion Chicu a anunțat despre introducere unor noi măsuri pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Declarațiile au fost făcute după ședința Comisiei Situații Excepționale, astăzi, 26 martie. 

Astfel, fiecare persoană care iese din casă va trebui să aibă asupra sa un act de identitate, iar la solicitarea polițistului, cetățeanul este obligat să îl prezinte. De asemenea, începând cu 27 martie este interzisă deplasarea în grupuri mai mari de 3 persoane, atât ziua, cât și noaptea.

Mai mult, Chicu a anunțat că începând de sâmbătă, 28 martie, bugetarii vor sta acasă timp de o săptămână. Excepție fac parte angajații din instituțiile medicale și cei din domeniul asigurării ordinii publice. Recuperarea acestei săptămâni se va face după ridicarea stării de urgență. Sectorul privat va activa după vechiul regim.

Premierul a mai anunțat că Banca Națională, Poșta Moldovei și Casa Națională de Asigurări Sociale vor activa și vor atrage personalul necesar în contextul în care este necesar de a achita pensiile și indemnizațiile.

Totodată, Chicu a spus că se va face o derogare de la legea nr. 294, astfel încât partidele politice să poată dona alocațiile obținute de la bugetul de stat către fondul pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

Premierul a mai declarat că două puncte vamale vor fi închise. Este vorba despre punctul de trecere Costești-Stânca și Briceni-Rosoşeni.

Menționăm că în Republica Moldova au mai fost confirmate 28 de cazuri de COVID-19. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 177 de persoane.

© 2019 NewsIN