Mai 26, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Franța încearcă orice: Sângele unui vierme marin, folosit ca tratament pentru Covid-19

05 Aprilie 2020 22:33 209 0

Continuă cursa pentru un găsirea tratamentului pentru Covid-19. Oamenii de ştiinţă nu exclud nicio posibilitate şi se îndreaptă acum către sângele unui vierme marin, Arenicola marina. Francezii încep un studiu clinic pentru a vedea efectele sângelui viermelui de nisip, cunoscut şi ca râmă de mare, asupra organismului uman, informează Mediafax.

Cercetătorii şi-au îndreptat atenţia asupra hemoglobinei acestui vierme.

Hemoglobina este substanţa care transportă oxigenul în corp, iar în cazul râmei de mare duce în sânge cu 40% mai mult oxigen decât hemoglobina umană.

Acest respirator molecular, cu numele de cod Monaco, este o speranţă pentru a uşura povara secţiilor de terpaie intensivă. Într-o primă fază a studiului clinic, o substanţă obţinută din hemoglobina viermelui marin va fi injectată la zece pacienţi cu dificultăţi de respiraţie, pentru a vedea în primul rând dacă nu le face rău şi apoi dacă le îmbunătăţeşte respiraţia.

Molecula are o dimensiune de 250 de ori mai mică decât o globulă roşie şi ar putea ajunge în locuri cu circulaţie redusă, pentru a evita moartea prin asfixie a pacienţilor cu Covid-19. Ea este deja folosită pentru oxigenarea grefelor de rinichi.

Compania care o produce are o fermă de viermi marini şi spune că are disponibile 5000 de doze de tratament şi că poate produce rapid alte 15.000.

© 2019 NewsIN