Mai 25, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Primul om condamnat la moarte pe ZOOM. Ţara în care procesele au loc de la distanţa, iar juraţii dau verdictul în video-conferinţă

20 Mai 2020 11:50 57 0

Primul om condamnat la moarte pe ZOOM. Ţara în care procesele au loc de la distanţa, iar juraţii dau verdictul în video-conferinţă Un malaezian în vârstă de 37 de ani, Punithan Genasan, a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri.

S-a întâmplat în Singapore, acolo unde autorităţile au decis ca procesele să aibă loc pe ZOOM. Procedura mutării şedinţelor de judecată pe ZOOM a fost adoptată ca urmare a creşterii ratei îmbolnăvirilor de coronavirus.

"Pentru siguranţa tuturor participanţilor, procesul împotriva lui Punithan A/L Genasan a avut loc prin videoconferinţă", a spus purtătorul de cuvânt al Curţii Supreme din Singapore. Peter Fernando, avocatul lui Genasan, a declarat că apărarea va face apel.

Activiştii pentru drepturile omului critică această metodă şi spun că avocatul apărării nu şi-a putut susţine pledoaria, dat fiind că singurul care a vorbit a fost judecătorul.

Statul Singapore are toleranţă zero pentru cazurile de trafic de droguri şi a spânzurat până acum sute de vinovaţi, inclusiv cetăţeni străini, pentru încălcări ale legislaţiei narcoticelor.

"Pedeapsa cu moartea este crudă şi inumană, iar folosirea tehnologiei pentru a condamna un om de la distanţă este şi mai rea", a declarat Phil Robertson, reprezentant al Human Rights Watch - Asia Division.

© 2019 NewsIN