Mai 25, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Cum arată situaţia pe continente după infectarea a peste 5 milioane de oameni pe tot globul

20 Mai 2020 16:35 80 0

Numărul de infectări cu noul coronavirus a depăşit 5 milioane la nivel global, miercuri, conform datelor worldometers.info. Pe tot globul, numărul continuă să crească cu aproximativ 90.000 de noi infectări zilnice.

 Dintre cele 5.012.901 de cazuri de infectare, 2.302.774 au fost declarate închise. 1.977.277 dintre cei infectaţi s-au vindecat în timp ce numărul deceselor a ajuns la 325.497. Primele două cele mai afectate ţări de pandemie sunt Statele Unite şi Rusia. SUA înregistrează peste un milion şi jumătate de cazuri de infectare şi 93.533 de decese. Rusia numără şi ea peste 300.000 de cazuri după o creştere explozivă a infectărilor timp de aproape două săptămâni, perioadă în care a depăşit principalele focare europene, Spania şi Italia, şi a devenit cea mai afectată ţară de pe continent. 

În Uniunea Europeană, unul dintre marile focare de COVID-19, epidemia a început să piardă teren, numărul infectărilor şi deceselor scăzând susţinut timp de peste două săptămâni.

Dacă în Europa, pandemia pare că începe să intre în regres, situaţia nu stă prea bine în America de Sud şi în Asia. În prima, infectările continuă la scară mare, în special în Brazilia, unde sistemul medical pare că abia mai face faţă, în timp ce în Asia există temeri în ceea ce priveşte venirea unui al doilea val.

China a anunţat în această săptămână instituirea unei noi carantine generalizate în provincia Jilin. Autoritățile din provincie au oprit transportul cu trenul și autobuzul, au închis școlile și au plasat în carantină peste 100 de milioane de oameni. Măsurile stricte au creat îngrijorare, întrucât oamenii au crezut că cea mai gravă epidemie a națiunii s-a terminat.

 

 

 

 

 

sursa: digi24.ro

© 2019 NewsIN