Mai 25, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Costurile pentru constucția noului penitenciar din Chișinău, majorate cu €10 mln. Acesta ar putea fi dat în exploatare în 2022

22 Mai 2020 05:55 93 0

Împrumutul oferit Moldovei de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) pentru construcția unui penitenciar în R.Moldova va fi majorat cu 10 milioane de Euro și va constitui 49 milioane de euro. În acest sens Parlamentul a ratificat, astăzi, Amendamentului nr. 1 la Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău, scrie deschide.md.

Actualitatea proiectului rezidă în imperativul de asigurare a depopulării Penitenciarului nr. 13-Chișinău, îmbunătățire a condițiilor de detenție, precum și a condițiilor de muncă pentru angajații instituției penitenciare, în conformitate cu standardele în domeniul drepturilor omului și potrivit Regulilor penitenciare europene.

Noua instituție penitenciară va avea o capacitate suficientă pentru a asigura respectarea standardelor internaționale în domeniul detenției.Pentru construcția penitenciarului, Ministerului Justiției i-au fost transmise 44,6 ha de lângă localitatea Bubuieci, municipiul Chișinău, considerându-se teren cu destinație specială.

Acordul-cadru de împrumut dintre Moldova și BDCE pentru realizarea Proiectului de construcție a penitenciarului din Chișinău a fost ratificat la 12 decembrie 2013.

Potrivit responsabililor de implementarea proiectului, construcția penitenciarului se va încheia orientativ în anul 2022.

© 2019 NewsIN