Mai 25, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Un procuror din Cahul, cercetat penal pentru reținerea ilegală a unui nevinovat

22 Mai 2020 10:43 84 0

Un procuror din cadrul Procuraturii raionului Cahul este bănuit de reținerea ilegală și tragerea cu bună ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate. În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală, informează Procuratura Generală.

Potrivit celor constatate, pe 31 iulie 2019, în lipsa temeiurilor legale, respectivul procuror l-a reținut, în mod ilegal, pe un vameș, l-a plasat în izolator, privându-l ilegal de libertate. Deși nu avea probe concludente în privința acestuia, a doua zi, procurorul emite ordonanță de punere a acestuia sub învinuire pentru contrabandă și depune demers la arest. Pe 2 august 2019, Judecătoria Cahul, sediul central a respins ca neîntemeiat demersul procurorului, persoana fiind eliberată din reținere.

Menționăm că bănuitul riscă până la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței.

© 2019 NewsIN