Iulie 14, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Maia Sandu: Singura soluție în situația politică este demisia președintelui

25 Mai 2020 12:37 162 0

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că singura cale de ieşire din această situaţie este demisia Preşedintelui Igor Dodon.

Potrivit agenţiei Infotag, ea a menţionat pe reţelele de socializare că "o mare parte din clasa politică a Republicii Moldova miroase rău", iar partidul ei "nu are nicio legătură cu această mizerie politică", transmite stiri.md.

"În această situaţie, este foarte dificil să găseşti o soluţie care să fie bună pentru ţară. PAS are 15 mandate de deputat, blocul ACUM are 26. Acest lucru nu este suficient pentru a face ordine, aşa cum am promis. Iar singura decizie demnă este demisia de bunăvoie a Preşedintelui, în condiţiile în care el se plânge şi speră că cineva trebuie să-l apere de Plahotniuc", consideră politicianul de opoziţie.

Potrivit ei, "demisionând, Dodon va deschide posibilitatea alegerilor parlamentare anticipate, precum şi a alegerilor prezidenţiale".

"Parlamentul actual pur şi simplu nu poate să promoveze decizii bune pentru ţară. De aceea, singura decizie constituţională este demisia Preşedintelui, astfel încât Dodon să nu se plângă cum poate scăpa de Plahotniuc. Dodon a readus această problemă şi el trebuie să plece cu toţi", a spus Sandu.

© 2019 NewsIN