Iulie 14, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Protecție solară sub forma de tablete este sau nu eficientă această metodă

26 Mai 2020 09:09 81 0

 

Vara, cremele cu protecție solară sunt mai căutate ca oricând. Este de dorit, mai ales în cea mai toridă perioadă a anului, să ne protejăm pielea și să prevenim arsurile și îmbătrânirea prematură cauzată de radiațiile solare. O nouă metodă apărută de ceva timp pe piață promite să ne protejeze. Un site care vinde astfel de tablete, promite efecte de protecție solară maximă, iar formula tabletelor poate fi o barieră împotriva radiațiilor UVA, UVB, dar și a celor infraroșii.

O anchetă a Administrației pentru Alimente și Medicamene din SUA a descoperit mai multe nereguli și a notificat mai mulți producători. Suplimentele erau considerate riscante pentru că le ofereau utilizatorilor o falsă senzație de protecție împotriva arsurilor, ridurilor fine, ori a cancerului, titrează CNN. Un senator american a afirmat că cei ce le comercializează nu se gândesc la riscurile pe termen lung la care îi supun pe consumatori.

Aceste suplimente au de obicei în compoziția lor antioxidanți, despre care mai mulți producători de pe piața internațională pretind că ar proteja pielea de radicalii liberi proveniți din expunerea la radiațiile solare UVA. Pastilele pot fi comercializate peste ocean deoarece sunt încadrate ca suplimente alimentare, astfel evitând multe birocrație, necesară oricărui medicament de pe piața americană. Studiile privind acest supliment nu sunt concludente când vine vorba de protecția pe care acestea o promit, a zis Dr. Kenneth Linden, pentru aceeași publicație internațională.

 

Cele mai sigure metode de a ne proteja pielea până acum sunt cremele sau spray-urile cu factor de protecție solară cât mai ridicat. În funcție de tipul de ten, dar și de pigmentul pielii noastre, putem alege dintr-o gamă largă de loțiuni, creme sau brume hidratante.

 

 

 

 

sursa: tabu.ro

 
© 2019 NewsIN