Iulie 14, 2020

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Coreea de Sud: 247 noi cazuri de infectare cu coronavirus. Petrecăreţii au reaprins epidemia

26 Mai 2020 13:02 153 0

Coreea de Sud înregistrează 247 noi cazuri de infectare cu coronavirus după incidentul de la cluburile de noapte din Seul de la începutul lunii mai, relatează CNN.

 

Centrul pentru prevenţia bolilor coreean (KCDC) a anunţat marţi că 83.000 de teste au fost efectuate în Seul persoanelor care au avut legătură cu noul focar de infecţie. Aproximativ 30% dintre persoanele descoperite infectate sunt asimptomatice, a adăugat Centrul.

Creșterea numărului de cazuri ar avea legătură cu un focar apărut din cauza cluburilor de noapte din districtul Itaewon din Seul – în mod specific, un tânăr de 29 de ani infectat care a răspândit virusul printre petrecăreți.

Coreea de Sud reușise să își aplatizeze complet curba infectărilor, ținând epidemia locală sub un control strâns, însă acest incident a arătat că vigilența trebuie menținută chiar și atunci când pare că totul este sub control.

Guvernul ţării a instituit noi reguli pentru depistarea unui nou val de infectări. La intrarea în barurile și cluburile de noapte, oamenii trebuie să își lase numărul de telefon și numele pentru a putea fi găsiți mai ușor, ulterior, și testați.

 

 

 

 

 

sursa: digi24.ro

© 2019 NewsIN